We stand with Ukraine

Nicepeople - suuri halu auttaa Ukrainaa

© UNHCR: CHRIS • MELZER

Tämä verkkokauppa on osa Itävallassa toimivaa niceshops-yhtiöryhmää.

Me - niceshops-perhe - olemme järkyttyneitä Ukrainan sodasta ja sen aiheuttamasta kärsimyksestä. Olemme kansainvälinen tiimi. Meillä on noin 550 työntekijää 20 maasta. Joillakin meistä on ystäviä ja perhettä Ukrainassa. Jotkut tulevat Puolasta ja Slovakiasta, joissa sodan vaikutukset ovat erityisen suuret ja monet Ukrainasta tulevat pakolaiset tarvitsevat kiireellisesti apua.

Hyvin nopeasti syntyi suuri tarve osoittaa solidaarisuutta ja auttaa. Lukemattomilla yksityisillä tavaralahjoituksilla, loistavalla avuliaisuudella ja logistisella osaamisella olemme lahjoittaneet kiireellisesti tarvittavia avustustarvikkeita - ennen kaikkea lääkkeitä, hygieniatarvikkeita, lämpimiä vaatteita ja ruokaa - Ukrainan asukkaille ja pakeneville ja järjestäneet kuljetukset.

© VALERIO • MUSCELLA | © UNHCR : ELIZABETH • STUART

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi ennen sodan alkua suunnitellun UNHCR :n pakolaisnaisten ohjelman kattavaa varainkeruukampanjaa laajennettiin nopeasti.

Järjestämme ja rahoitamme jatkuvasti myös rekkakuormia täynnä avustustarvikkeita, jotka tuodaan Ukrainan rajalle Slovakiassa, jossa tarvikkeet otetaan vastaan ja kuljetetaan edelleen Ukrainaan.

Yhdessä paikallisen Save Ukraine Grazin ja useiden kansalaisjärjestöjen kanssa kokoamme tavaralahjoitukset, jotta rekkakuormat täyttyisivät ja ne voitaisiin lähettää nopeammin. Tällä tavoin haluamme myös helpottaa yksityisiä vapaaehtoisia, jotka aiemmin usein tekivät pitkän ja vaivalloisen matkan Ukrainan rajalle kuormattujen autojen kanssa.

Avustustoimet jatkuvat

Tulevina päivinä ja viikkoina jatkamme lahjoitusten keräämistä ja viemme ne sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Sota vaikuttaa meihin, saa meidät surullisiksi ja sanattomiksi, mutta ei toimettomiksi. Olemme liikuttuneita auttamishalukkuudesta ja uskomattoman kiitollisia siitä, että olemme onnekkaassa asemassa, kun saamme työskennellä yrityksessä, joka ottaa sosiaalista vastuuta ja arvostaa ihmisyyttä suuresti. Toivomme, että väkivalta ja inhimillinen kärsimys loppuvat pian.