5 vinkkiä hohtavan terveisiin hampaisiin

5 vinkkiä hohtavan terveisiin hampaisiin

Häikäisevä hymy näillä vinkeillä

Me kaikki tunnemme nämä ihmiset: he astuvat huoneeseen, väläyttävät säteilevän hymyn ja lumoavat kaikki. Mikä on heidän temppunsa? Oikea hammashoito! Viiden hammashoitovinkkimme avulla sinäkin pian vakuutat kauniilla hymyllä.

1. hampaidenhoitovinkki: kyse on tekniikasta

Lapsena sinullekin luultavasti opetettiin, kuinka tärkeää on harjata hampaasi. Mutta kuten useimmat asiat elämässä, tässäkin vaikuttaa oikea tekniikka. Hyvin yksinkertainen mutta erityisen tehokas "puna-valkotekniikka" on osoittautunut toimivaksi, tässä liikutat harjaa jatkuvasti ikenistä (punainen) hammaskruunuun (valkoinen) päin.

Lisäksi on erittäin tärkeää poistaa ruoantähteet hampaista, mutta myös plakista niitä hoidettaessa. Pelkkä hammasharja ei usein riitä tähän, minkä vuoksi asiantuntijat suosittelevat hammaslangan käyttöä.

2. hampaidenhoitovinkki: valitse oikea hoito

Sinun ei pitäisi vain kiinnittää huomiota oikean hammastahnan valintaan, vaan myös hammasharjan laatuun.

Hammastahna : Hellävarainen mutta perusteellinen puhdistus on tärkeää. Varmista, että hammastahna sisältää fluoria, koska tämän ainesosan on osoitettu estävän hampaiden reikiintymistä.

Hammasharja : Kun ostat hammasharjaa, kiinnitä huomiota harjasten kovuuteen. Terveiden ikenien varmistamiseksi asiantuntijat suosittelevat keskikovuutta. Ihanteellisessa tapauksessa hammasharjassa on myös pieni harjapää (2-3 cm), jotta pääset myös hammasväleihin.

3. hampaidenhoitovinkki: oikea ravinto

Tiedämme jo, että juomat, kuten kahvi tai tee, voivat värjätä hampaita. Mutta on myös elintarvikkeita, jotka edistävät päinvastaista: näin saat vahvat, valkoiset hampaat!

Kalsium: Jo lapsena meille annettiin lasillinen maitoa luidemme vahvistamiseksi. Ja maitotuotteet, kuten juusto tai jogurtti, ovat täynnä kalsiumia, joka vahvistaa myös hampaitasi!

Täysjyvätuotteet: Voi kuulostaa aluksi oudolta, mutta sylki pystyy neutraloimaan hapot ja huuhtelemaan pois ruokajäämät. Syljen virtausta puolestaan stimuloi pitkä pureskelu ja mitä pureskella pidempään kuin rapeaa täysjyväleipää!

Pähkinät: hasselpähkinät tai mantelit sisältävät myös runsaasti kalsiumia, mutta tässä on kyse jostain muusta. Pähkinöiden kova koostumus toimii luonnollisena kuorintana hampaille.

4. hampaidenhoitovinkki: öljypurskuttelu

Öljypurskuttelu ei ole enää sisäpiirin vinkki. Sitä käytetään aamulla puhdistamaan suuontelo korkealaatuisella öljyllä. Öljyn on tarkoitus poistaa yön aikana kertyneet toksiinit suun limakalvoista.

5. hampaidenhoitovinkki: imeskelytabletit

Hammashoitoon on nyt laaja valikoima imeskelytabletteja. Nämä paitsi virkistävät hengitystäsi, myös tarjoavat hampaillesi ja ikenillesi arvokkaita aktiivisia ainesosia koko päivän ajan. Varmista, että tuote sisältää esimerkiksi C- tai D -vitamiinia.