Kevätsiivouksen aika!

Kevätsiivouksen aika!

Kaikki loppuu aikanaan. Tämä pätee myös kosmetiikkatuotteisiin. On tärkeää tarkastaa aika-ajoin kosmetiikkatuotteiden päiväykset, purkkeihin ja purnukoihin saattaa nimittäin eksyä myös bakteereita ja likaa jos niitä säilytetään väärin.

Useimmilla tuotteilla ei ole tarkkaa viimeistä käyttöpäivämäärää. Tuotteen kyljestä saattaa löytyä puolestaan löytyä pieni musta purkin kuva, yksi numero sekä kirjain M. Luku kertoo kuinka monta kuukautta tuote säilyy avaamisen jälkeen.

Näiden vihjeiden avulla voit käyttää kosmetiikkatuotteitasi optimaalisesti ja jopa pidentää niiden käyttöikää:

- Säilytä kosmetiikkaa viileässä ja kuivassa paikassa, auringonvalolta suojattuna.

- Jos otat tuotteita suoraan purkista, varmista, että peset kädet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista myös, että käyttämäsi siveltimet ovat aina puhtaat.

- Jakaminen on mukavaa, mutta omia meikkejä ei esimerkiksi tulisi jakaa muiden kanssa. Jakaessa bakteerit pääsevät leviämään hyvin nopeasti ja tämä puolestaan pienentää tuotteen käyttöikää.
Yleensä pätee, että huulipunat ja siveltimet on helppo desinfioida, vieraasta ripsiväristä tulisi kuitenkin aina kieltäytyä.

- Puhdista meikkisiveltimet vähintään kerran viikossa. Näin ne pysyvät mahdollisimman puhtaina ja ovat aina valmiita käytettäviksi ilman riskejä.

Kun jokin tuote haisee epätavalliselta tai tuotteen väri tai koostumus muuttuvat on korkea aika heittäää tuote roskikseen.