Retinolihype: näin se vaikuttaa ihonhoidossa!

Retinolihype: näin se vaikuttaa ihonhoidossa!

Trendiainesosa tarkastelussa

Retinolista, joka tunnetaan myös nimellä A -vitamiini, on jo kauan sitten tullut ihonhoitotrendi! Mutta mitä hypen takana on ja miten tämä suosittu anti-aging-aine vaikuttaa?

Mitä on retinoli ja miten se toimii ihonhoidossa?

Retinoli on erittäin tehokas A -vitamiinin muoto, joka on välttämätön vitamiini ihon rakenteelle. Se tunnetaan erityisesti sen ikääntymistä estävistä eduistaan. Uudistavat ominaisuudet auttavat aktivoimaan ihosoluja, mikä tarkoittaa, että retinolilla on ihoa parantava vaikutus. Rypyt ja juonteet vähenevät, huokoset puhdistuvat ja antioksidanttinen suoja vapaita radikaaleja vastaan paranee. A -vitamiini on välttämätön elimistöllemme, erityisesti silmillemme, immuunijärjestelmällemme, raudan aineenvaihdunnalle ja limakalvoille.

Koska kuten edellä mainittiin, A -vitamiini on tärkeä ihon rakenteelle ja stimuloi ihon yläkerroksen sarveiskalvoja, ihon uudistumisprosessia tuetaan. Tämä vähentää ryppyjä ja tasoittaa tehokkaasti ihon pintaa.

Ihon alemmissa kerroksissa kollageeni tukee ihoa, terve kollageenikehys takaa ihon sileän, joustavan ulkonäön ja vähemmän ryppyjä. Retinoli stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa ja edistää siten nuoremman näköistä ihoa!

Koska A -vitamiini on myös voimakas antioksidantti, se suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja muilta haitallisilta ympäristövaikutuksilta.

Millaisia retinolia on olemassa?

1. Retinoliesterit

Tämä on esiaste, jossa retinolia syntyy vasta kemiallisten reaktioiden jälkeen. Retinoliesteri on retinolin inaktiivinen muoto, vähemmän tehokas ja miedompi iholle. Toisin sanoen: hellävaraisempi vaihtoehto retinolille.

2. Retinoli

Koska puhdas retinoli on hapetettava iholla retinoiinihapoksi (tretinoiiniksi), retinolin aktiivinen muoto on tretinoiini. Seuraava koskee retinolia: älä käytä liian suurta annosta, muuten se voi ärsyttää.

3. Tretinoiini

Kun retinoliesteri on muunnettu retinoliksi, se muuttuu tretinoiiniksi, jota kutsutaan myös A -vitamiinihapoksi.

Vinkkejä Retinolin käyttöön

Retinolia käytetään voiteissa, seerumeissa, kapseleissa tai puhdistusaineissa, ja sen sanotaan edistävän säteilevää ihoa. Mutta mitä tarkalleen tulisi ottaa huomioon retinolia käytettäessä?

  • Ensinnäkin sinun pitäisi antaa ihollesi tarpeeksi aikaa tottua uuteen vaikuttavaan aineeseen. Käytä retinolihoitoa ensin vain kahdesti viikossa, koska punoitusta voi ilmaantua alussa. Retinoli ei sovellu kaikille ihotyypeille, joten jos iho on ärtynyt eikä tämä lakkaa noin viikon kuluttua, lopeta tuotteen käyttö.
  • On parasta käyttää retinolihoitoa illalla sen valoherkkien ominaisuuksien vuoksi. Päivän aikana sinun tulee ehdottomasti sisällyttää aurinkosuoja hoitoosi!
  • Vähemmän on joskus enemmän! Jopa pieni annos retinolia voi parantaa ihon sävyä, joten tunnustele hitaasti vaikuttavaa ainetta ja katso kuinka paljon A -vitamiinia iho tarvitsee.